Best of beneFit

Cégünk nagy gondot fordít a szakmai csapatok folyamatos képzésére. Sok esetben a belső mentor program segítségével, - senior kollégák közreműködésével - idővel a dolgozóink magasabb szintű feladatokat tudnak ellátni, és később magasabb szintű pozícióba is léphetnek. Folyamatosan biztosítjuk a lehetőséget az egyetemi, főiskolai tanulmányok folytatására a munkavégzés mellett, a rugalmas munkaidő és a home office lehetőségével.
Cégünknél kiemelt hangsúllyal szerepelnek a vezetői és kommunikációs képzések. Több szakmai terület rendszeresen használ e-learning anyagokat a szakmai ismeretek fejlesztéséhez, illetve rendszeres lehetőséget biztosítunk külföldi és belföldi szakmai konferenciákon való részvételre is.
Swicon Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. , Edukáció, 2019
Az NN Biztosító Zrt. többféle képzési programot kínál munkavállalói számára.
Új módszertanokkal, kreatív tananyagokkal, folyamatosan megújuló e-learning keretrendszerrel támogatja a munkatársak ismereteinek, kompetenciáinak, tudásának fejlesztését, valamint a jogszabályi megfelelésben is segíti a szervezetet. A kollégák belépésekor jogszabályok és belső szabályzatok által előírt képzéseket szükséges elvégezni az onboarding játékosított platformon keresztül. A különböző képzési keretrendszerek egy ökoszisztémát alkotnak, aminek segítségével a munkavállalók teljes karrierútját tudja támogatni az elérhető képzésekkel. A munkavállalóknak lehetőségük van különböző tréningeken részt venni, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak szorosan a munkájukhoz, így támogatva a széles látókört. A nem csak vezetőket támogató programsorozat keretében belső coach-ok segítségét is kérhetik kollégák. A képzések, programok a kollégák elégedettségét, szervezeti „jól létét”, egyéni fejlődését szolgálja.
NN Biztosító Zrt., Edukáció, 2019
Hiszünk az élethosszig tartó tanulásban, így a vezetőség minden eszközzel támogatja a tanulni vágyókat. Az alábbi tréningeken tudnak részt venni a munkatársak:Szakmai tréningek, hosszabb képzések minden területen, Kül-és belföldi szakmai konferenciák, Angol nyelvtanfolyam, Főiskolai és egyetemi tanulmányok támogatása, Vezető-és utánpótlás-fejlesztés: Kutyás tréning, Process Communication Model tréning, Human Character személyiség-tipológia tréning, Menedzsment tréningek, Team, csoportos és egyéni coaching.
Travel Grant nevű vállalati ösztöndíjunk keretein belül kollégáinknak lehetősége van egy másik Adevinta országba utazni több hétre, ahol egy erős szakmai tudást tudnak megszerezni.
A képzések célja a szakmai és soft skillek fejlesztése, a motiváció és elköteleződés növelése, a csapatépítés, a kohézió és együttműködés javítása.
Minden évben sokan élnek a lehetőséggel, pozitív visszajelzéseket kapunk, eredményeként látjuk a folyamatos fejlődést."
Adevinta CMH Kft. (Jófogás/Használtautó.hu), Edukáció, 2019
Nyelvi képzés, Ösztöndíj program, Groupama vezetéstechnikai tréning, Tanulmányi szerződés, BCE tanulmányi verseny, egyetemi előadások, EVK szakkolégiumokkal való együttműködés, OEV esetadás.
Groupama Biztosító Zrt. , Edukáció, 2019
Szakmai képzési terv alapján munkavállalóinknak lehetősége van akár többnapos szakmai továbbképzésre is, mellyel gyakran élnek. Vezetőink coach segítségével képezhetik magukat. Elkezdtük kialakítani a vállalati könyvtárunkat, melyet folyamatosan bővítünk.
Szívesen fogadunk gyakornokokat a gyakorlati idejük idejére, már többször is előfordult, hogy korábban gyakornoki programon résztvevőt felvettünk munkavállalónak a gyakorlati ideje lejárta után.
Folyamatban van e-learning anyagok készítése az új munkavállalóink gyors és hatékony tanítása érdekében.
OTP Mobil Kft., Edukáció, 2019
Minden évben készítünk éves képzési tervet. A képzési terv a cég stratégiájához éves kihívásaihoz és az előző évek teljesítményértékelésiből kapott képzési igényekből áll össze.
Kereskedelmi területen mentoring rendszert működtetünk. Az erre a feladatra kijelölt kollégáink heti rendszerességgel dolgoznak együtt a kijelölt kollégákkal, rendszeres visszajelzést és tanácsokat adnak.
Belső képzésekhez és új belépők oktatásához e-learning oktatást használunk.
Munkatársaink nagyon szeretik a munkahelyi kiscsoportos angol nyelv oktatást, melynek célja lehet ismeret gyarapítás, és szinten tartás egyaránt.
Kollégáink rendszeresen látogatják a szakmai konferenciákat, továbbképzéseket.
Évente rendszeresen részt vesznek kollégáink (elsősorban marketing és kereskedelmi területről) külföldi konferenciákon, képzéseken.
Zwack Unicum Nyrt., Edukáció, 2019
A DS Smith egyik legfőbb stratégiai pillére az emberekkel való foglalkozás, azzal a céllal, hogy maximálisan ki tudjon mindenki teljesedni a tehetségében. Ehhez a vállalat belső tréningprogramokat hoz létre de elérhető külső coaching, szervezetfejlesztés és szupervízió is.
Az e-learning egy új platform, minden dolgozó számára elérhető számos témában. A munkatársak a kapacitásuknak, időbeosztásuknak megfelelően akkor tanulnak és olyan témában, amikor az számukra alkalmas illetve olyan problémával szembesülnek, melyben az online anyagok segítséget nyújtanak. Országos mentorhálózat áll rendelkezésre; ez segít a betanulást, vagy akár abban nyújt támogatást, hogy ha valaki új területen próbálná ki magát, akkor a dolgozó könnyen és hatékonyan beilleszkedjen az új munkakörébe. Számos érzékenyítő és soft skill tréning áll rendelkezésre; a jövőbeni tervekben szerepel, hogy online lehessen ezekre jelentkezni. Talent management területén egyedülálló, belső iskolai és tananyagunk van.
DS Smith Packaging Hungary Kft., Edukáció, 2019
Dolgozóink számára folyamatosan biztosítunk/szervezünk tantermi és online szakmai képzéseket illetve készségfejlesztő, soft skills tréningeket.
Minden dolgozó hozzáfér egy online rendszerhez, ahol területenként, munkakörönként, technológiánként lehet keresni a cég által feltöltött angol nyelvű oktatási anyagok között. Ebből a dolgozók szabadon választhatnak. A cég elvárása, hogy minden munkavállaló évente legalább 40 órát szánjon önképzésére, amire a feltételeket és a munkaidőben történő elvégzés lehetőségét biztosítjuk. A külföldről átvett munkafolyamatok elsajátítása érdekében tanulmányutakat szervezünk az érintett kollégáknak tudásátvétel céljából. Ezen kívül vezetőképzési programot folytatunk, aminek keretében a tehetséges jelölteket egy egyénre szabott fejlesztési program mentén folyamatosan fejlesztjük, képezzük majd vizsgáztatjuk, mielőtt vezetővé kinevezzük őket. Megváltozott munkaképességű kollégákat támogatjuk a sikeres integrációban.
IBM Data Storage Systems Kft., Edukáció, 2019
Több száz féle továbbképzési lehetőséget biztosítunk céges finanszírozással minden dolgozónk számára az első munkanaptól kezdve.
Az adott részleghez és pozícióhoz szükséges tréningeket tartunk.
Softskill tréningek: kommunikációs készségek fejlesztése, egyéni hatékonyság fejlesztése, coaching program, prezentációs készségek fejlesztése (kezdő, középhaladó és professzionális szinteken) stb.
Hardskill tréningek: Excel, Macro, PowerPoint, Access, Pivot, SAP (kezdő, középhaladó és professzionális szinteken) stb.
Ingyenes, 12 nyelv közül választható nyelvtanulási lehetőséget biztosítunk az adott pozíció nyelvi követelményeitől függetlenül.
Leadership Academy: a cég vezetői fejlődését támogató rendszer.
E-Learning: Harvard Mentoring Program, Lynda.
Egyetemi ösztöndj program: amennyiben vállalatunk úgy ítéli meg, hogy a munkavállaló hosszú távú karrierjét segíti elő az egyetemi szintű továbbképzés, úgy adott esetben 100 százalékos céges finanszírozással támogatja azt.
ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft., Edukáció, 2019
Cégünk kiemelt figyelmet fordít a tehetségek felkutatására, megtartására és képzésére, hisz sikerünk kulcsát a jelenlegi és jövőbeli munkatársaink jelentik. Ezért ösztönözzük kollégáink szakmai és személyes fejlődését. Szakmai képzésekkel (pl.: belső képzések: mérnökségi nap, Diag suli, mentor program, nyelvoktatás, külső képzések: vámügyintéző, elektrotechnikus OKJ képzés, targoncavezető képzés) és vezetőképzésekkel (minden vezetői szinten) támogatjuk fejlődésüket. E mellett folyamatosan biztatjuk kollégáinkat új ötletek, fejlesztések kidolgozására (pl.: Kaizen, SGA, ötletláda).
Az Óbudai Egyetem hallgatói számára kooperatív képzési lehetőséget biztosítunk.
Cégünk megváltozott munkaképességű kollégákat is alkalmaz, így rendszeresen szervezünk érzékenyítő tréningeket. A Flex immár kétszer elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely elismerését.
Flex, Edukáció, 2019