Tudj meg többet a beneFit Prize-ról!

Sajtóanyagok - Tudj meg többet a beneFit Prize-ról!

Úgy tudom, rendhagyó módon ünnepli meg az AYCM SportPass fennállásának 20-ik évfordulóját- kérdeztük dr. Mihalik Zsuzsától az AYCM tulajdonos-ügyvezetőjétől.

Dr. Mihalik Zsuzsa: Valóban. Először egy nagy 500 fős buliban gondolkoztunk, de elriasztott, hogy egy este ennyi pénzt verjünk el. Így az ünneplésre szánt összeg egyik felét, 7,5 millió forintot a Szent János Kórház Gyermeksebészeti Osztályának ajánlottuk fel, a másikból pedig egy vállalati juttatásokat fókuszba állító díjat alapítottunk beneFit Prize néven.

Mi a céljuk ezzel a díjjal, miben különbözik ez a többi hasonló pályázattól?

Dr. M. Zs.: A pályázat célja azon vállalatok legjobb gyakorlatainak bemutatása és díjazása, kik azt vallják, hogy a vállalati egészségkultúra az új társadalmi felelősségvállalás. A pályázattal edukálni szeretnénk a vállalatvezetőket, hogy a vállalati egészségkultúrát felsővezetői elkötelezettséggel, vállalati szintű stratégiai prioritássá kell tenni, s már nem elég HR-gesztusként gondolni ezekre az intézkedésekre. A vállalati egészségkultúra ugyanis nem csak az egyén szintjén jelenik meg, eredményez produktívabb, kreatívabb, motiváltabb, kevesebbet betegeskedő munkavállalót, hanem értékteremtő spirálként megjelenik a vevői oldalon, mint pozitívabb brand-image, mint jobb minőségű szolgáltatás, mint a toborzást segítő eszköz, pénzügyi szinten pedig mint nagyobb bevétel és kisebb költség, azaz magasabb jövedelmezőség. Makroszinten pedig egészségesebb és boldogabb társadalmat teremt.

Milyen kérdések mentén vizsgálják a juttatásokat?

A pályázat vizsgálja, hogy vannak-e egészségügyi szűrések, tett-e a vállalat intézkedéseket annak érdekében, hogy a munkavállalók egészségesen étkezzenek, szervez-e sportprogramokat a cég a dolgozói számára, segíti-e a gyermekes szülőket valamilyen módon, a céges járműflotta tervezésekor gondolkodnak-e hibrid, vagy e-autóban, biciklitárolóban, gerincbarát székek,ergonómikus bútorok találhatóak-e a munkahelyen, mennyire van jelen a vállalat életében az élet-és balesetbiztosítás, törekednek-e a munka-élet egyensúly fenntartására, a fizikai jól-léten túl törődnek-e a munkavállalók szellemi, lelki békéjének megteremtésével, a továbbképzések, tréningek mennyire jellemzőek az adott vállalatra?

Hogyan zajlik a pályázat menete?

Dr. M. Zs.: A pályázat 2 fordulós, áll egy szakmai pályázatból, melyet a zsűri bírál el, illetve egy önálló microsite-on mutathatják be közvetlenebbül a legjobb gyakorlataikat, melyekre szavazatokat gyűjthetnek. A pályázat a már megvalósult, valódi gyakorlatot vizsgálja, és díjazza, ez is megkülönbözteti a pályázatot a többi hasonlótól. Célunk, hogy jövőre már a beneFit Prize kritériumainak megfelelve tervezzék be a cégek a benefit büdzsét.

Kikből áll a zsűri?

A saját szakterületükön elismert, kiváló szakemberek bírálják el a pályamunkákat, mint Gazsi Zoltán – Eisberg, Feuertag Ottó – Európa Design, Makrai Fanni – Seed School, Kurtisz Krisztián – Cherrisk, Stremeny Gábor- Develor, Dr. Csernák Zsolt – Synlab, Szegedi Dávid - Lyreco/Nespresso, Schneider Balázs - AYCM.

Hol és hogyan lehet pályázni?

Pályázni az alábbi honlapon lehet: benefitprize.hu, az ünnepélyes díjátadó: 2019 november 11-én a Haris Park-ban lesz.