HVG.HU - Lehet adómentes a vállalati egészségkultúra?

 - HVG.HU -  Lehet adómentes a vállalati egészségkultúra?

Forrás: https://hvg.hu/pr_cikkek/20231124_Lehet_adomentes_a_vallalati_egeszsegkultura 

„A vállalati egészségkultúra az új CSR” – Kihirdették az idei beneFit Prize pályázat nyerteseit!

Az idei beneFit Prize pályázat egyik kiemelt célja, hogy a vállalatok egészségmegőrzésbe fektetett programjaik a jövőben adómentességet élvezhessenek Magyarországon. Ugyanis minden egyes munkavállalói egészségfejlesztésre fordított forint négyszeresen térül meg a vállalatok és az ország számára, mindez 5 millió munkavállalóra vetítve akár 91 milliárd Ft/év megtakarítás lehetne - hangzott el Dr. Mihalik Zsuzsa a beneFit Prize alapítója és az AYCM tulajdonosának megnyitó beszédében.

Többek között ezért is tartotta fontosnak, hogy Dr. György László Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért felelős kormánybiztos elfogadta a Gála fővédnöki felkérését és jelenlétével megtisztelte a gálaeseményt, hiszen a díj alapítója szeretné ügyüknek megnyeri a kormányzatot, s az egészségfejlesztést célzó béren kívüli juttatások adóterheit csökkenteni.

A beneFit Prize egy olyan egyedülálló lehetőség hazánkban, ahol a vállalatok 

bemutathatnak minden olyan módszert és programot, amellyel gondoskodó vállalatként támogatják a munkavállalói jóllétet, legyen szó edukációról, családbarát, sportoltatási lehetőségekről, rekreációról vagy étkeztetésről - ezek ma már olyan alapvető intézkedések, amelyekkel a vállalatoknak lépést kell tartaniuk a piacon.

A munkáltatók ünnepeként aposztrofált 2023-as díjátadó gála november 9-én a Millennium Kávéház- és Étteremben került megrendezésre.

Az eseményen Kovács András Péter azt est házigazdája köszöntötte a résztvevő vendégeket, majd kezdetét vette az év legfontosabb eseménye. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga, közel 100 sikeres pályázati anyag közül kellett kiválasztania a legeredményesebbeket.

A pályázatok elbírásában az alábbi szakmai zsűri segédkezett:

AYCM/Blue Colibri/DM Magyarország/Európa Design/FrieslandCampina Service Centre EMEA/LHH Magyarország/ Lyreco – Nespresso Professional/ Salarify/ SkillON/Wolt

Kategóriák és győzteseik

Szakmai győztesek

Kisvállalat kategória: VGD Hungary

Középvállalat kategória: Magyar Cetelem Zrt.

Nagyvállalat kategória: Givaudan Business Solutins Kft.

Gigavállalat kategória: MVM Zrt Hungary

Közönségdíjak

Kisvállalati kategória közönségdíjasa a Cherry HUB BSC Kft.

Középvállalati kategória közönségdíjasa az UBM Csoport

Nagyvállalati kategória közönségdíjasa – Docler Cégcsoport

Gigavállalati kategória közönségdíjasa – MVM Zrt.

 

A díjátadó-ról készült kisfilm az alábbi LINKEN tekinthető meg.

Ezt a cikket nem a hvg.hu szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről itt olvashat:  (link)