MÁRKAMONITOR.HU: Átadták a „beneFIT Prize 2019 – for Happy Employees” díjakat

 - MÁRKAMONITOR.HU: Átadták a „beneFIT Prize 2019 – for Happy Employees” díjakat

A Humánpolitika.com közhasznú Egyesület és az All You Can Move SportPass 2019-ben megalapította a beneFIT Prize programot. A cél azoknak a kis,- közép-, és nagyvállalatoknak a díjazása és bemutatása, amelyek a munkavállalói egészségprogramokra a társadalmi felelősségvállalás részeként tekintenek. Ezek a cégek hozzájárulnak a munkaerő elvándorlásának megállításához, jelentősen javítanak saját munkaerőpiaci pozíciójukon és erősítik a cégük iránti lojalitást a dolgozókban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás nyitotta meg a BeneFIT Prize díjátadóját. Beszédében elmondta, hogy Magyarországon is egyre kiélezettebb verseny van a munkaerőért, a dolgozók lojalitásáért. Az államtitkár azt is kiemelte, hogy a kormány egyik legfontosabb feladata a munkahelyteremtés, 2010 előtt közel 12%-os volt az országban a munkanélküliség, mára ez 3,4%-ra csökkent. Menczer szerint ma különösen aktuális, hogy a döntéshozók tudatosan tegyenek a munkavállalók testi-lelki egészségéért. Ezért üdvözölte a BeneFIT Prize kezdeményezést, melynek célja túlmutat a vállalatok díjazásán, az igazi nyertesek a munkavállalók.

A vállalati egészségkultúrát felsővezetői elkötelezettséggel, vállalati szintű stratégiai prioritássá kell tenni – mondta a díj alapítója, dr. Mihalik Zsuzsa, aki múlt hét csütörtökön nyerte el az EY Év Üzletembere Életminőség Fejlesztése különdíját. Hozzátette, a vállalati egészségkultúra nem csak az egyén szintjén jelenik meg – ahol produktívabb, kreatívabb, motiváltabb és kevesebbet betegeskedő munkavállalót eredményez –, hanem értékteremtő spirálként is megjelenik a vevői oldalon mint pozitívabb brand-image, illetve mint jobb minőségű szolgáltatás. Pénzügyi szinten pedig nagyobb bevétel és kisebb költség jelentkezik, azaz magasabb lesz a jövedelmezőség – tette hozzá dr. Mihalik Zsuzsa. Kiemelte továbbá, hogy a vállalati egészségkultúrák kialakításának köszönhetően makroszinten sokkal egészségesebb és boldogabb társadalmat lehet teremteni.

A felhívásra összesen 97 cég jelentkezett, amelyből 50 pályázat lett shortlistes, így összesen 300 ezer munkavállalót képviseltek a pályázó cégek. A szakmai díjak odaítéléséről független bírálóbizottság döntött.

A zsűri tagjai: Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Schneider Balázs, az AYCM alapítója és ügyvezető igazgatója, Feuertag Ottó, az Európa Design alapító-tulajdonosa, Makrai Fanni Y2Y business coaching executive coach, Kurtisz Krisztián, a Cherrisk alapító vezérigazgatója, Szabó Csaba, a Develor vezérigazgatója, Dr. Csernák Zsolt, a Synlab Hungary Kft. szakmai igazgatója, valamint Szegedi Dávid, a Nespresso International sales managere.

A zsűri az alábbi faktorok mentén vizsgálta a beérkező pályázatokat:

  • Prevenció (pl. szűrővizsgálatok, életmód tanácsadás)
  • Egészséges táplálkozás (pl. egészséges étel-választék a menzán, gyümölcsnap)
  • Munkahelyi sport (pl. tömegsportversenyeken való közös részvétel, sportbérlet, sportnap)
  • Egészség-, baleset és életbiztosítás
  • Edukáció (pl. mentorprogram, tréningek, tehetségmanagement)
  • Rekreáció (pl. masszázs, meditációs programok)
  • Munkakörnyezet (pl. ergonómikus bútorok, gerincbarát székek, csökkentett zajszint, szemkímélő képernyő)
  • Mentális egészség (pl. coach, pszichológus, közösségi tér, extra szabadnap)
  • Környezettudatos működés (pl. járműflotta-választás, vállalati bicikli)
  • Gyermekbarát intézkedések (pl. munkahelyi óvoda, gyerektábor, extra szabadság, rugalmas munkavégzés)
beneFit Prize 2019

A díjazott vállalatok – amelyek a legtöbbet tesznek a dolgozóikért – a díjátadón egy iparművész által készített, szívet ábrázoló szobrot kaptak. Kisvállalati kategóriában az Interticket Kft., középvállalati kategóriában a Swicon Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., míg nagyvállalatként a Vodafone lett a nyertes. A közönség is szavazhatott azokra a vállalatokra, amelyek egy-egy microsite-on mutatták be, hogy miért is jó náluk dolgozni, milyen náluk a munka világa. A közönségdíjat kisvállalati kategóriában az Online Comparison Shopping Kft. kapta, a Marso Kft. nyert a középvállalati kategóriában, míg nagyvállalatként a Borsodchem nyert.

„Nagyszerű kezdeményezésnek tartjuk a vállalati egészségprogramok versenyét. Hiszünk abban, hogy a modern munkakörnyezetnek része, hogy biztosítjuk a kollégák számára a fizikális és mentális felfrissülés lehetőségét. A Vodafone-nál aligha akad olyan munkatárs, aki ne hallott volna a Re-Charge programról, amely átfogó vállalati jólléti program révén nem csupán időszakosan van jelen a kollégák életében. A BeneFit Prize nem csak a Re-Charge program sikere, hanem mindazon munkatársaké is, akiket a jólléti program jobb teljesítményre sarkalt” – fogalmazott Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR-vezérigazgató-helyettese.

Olvasd tovább a cikket a linkre kattintva: https://markamonitor.hu/2019/11/15/atadtak-a-benefit-prize-2019-for-happy-employees-dijakat/