WEBORVOS: Megtérül a vállalati gondoskodás, mert növeli a cég hatékonyságát

 - WEBORVOS: Megtérül a vállalati gondoskodás, mert növeli a cég hatékonyságát

Az alkalmazottak ma már nem csak fizetés alapján választanak munkahelyet, ez a szempont a hatodik helyre került.

A vállalati gondoskodás megtérül – vélik azok a cégek, amelyek idén beneveztek a beneFit Prize pályázatára. A maga nemében egyedülálló díjat, melynek átadója ma délután lesz, azon intézmények nyerhetik el, amelyek olyan munkakörnyezetet alakítottak ki, ahol az egészséges étkezés és a sportolási lehetőségek biztosítása mellett a jó légkör, az edukáció, valamint a család- és gyerekbarát közeg nemcsak egy távoli utópia, hanem a mindennapok része - írta a magyarnemzet.hu.

Az elismerésért kis-, közép- és nagyvállalatok is versenybe szállhattak, közel száz cég nevezett – köztük az OTP, a Henkel, a Zwack, valamint a Borsodchem, a Tesco, az IBM. A pályázóknak azt kellett bemutatniuk, hogyan támogatják a dolgozóikat abban, hogy a munkahelyen eltöltött idő ne csak elteljen, hanem eredményes és élményszerűbb legyen.

– Készítettünk egy felmérést, amelyben arra voltunk kíváncsiak, melyek azok a szempontok, amelyeket egy munkahely kiválasztásakor fontosnak tartanak az emberek. Megdöbbentő volt látni, hogy a fizetés csak a hatodik helyen állt a rangsorban – árulta el az alapító Mihalik Zsuzsa, kiemelve, hogy a kérdőívet 5300-an töltötték ki: a válaszadóknak a legfontosabb a fejlődés és a tanulás lehetősége, a jó munkahelyi légkör, valamint a rugalmas munkaidő, a sportolási lehetőségek és végül a fizetés.

Az Országos Mentőszolgálat is egyike azoknak a munkáltatóknak, ahol felismerték, dolgozóik jólléte elengedhetetlen ahhoz, hogy az intézmény működése zavartalan, mi több, sikeres legyen. Az állami egészségügyi intézmény például a nyári időszakban gyermekmegőrzőt működtet, az iskolakezdésre pedig idén mintegy 65 millió forint támogatást adott kétezer mentésben tevékenykedő szakember összesen 2974 iskoláskorú gyermekének. A beneFit Prize felhívására benyújtott pályázatukból az is kiderül, hogy a munkatársak véleménye, szakmai álláspontja és kényelme szerint alakították ki a mentőautók belső elrendezését, de kiemelt céljuk, hogy a munkaválla­lóik fizikai egészsége mellett a mentális jóllétüket is óvják.

– A terület sajátosságai miatt létfontosságú a kiégés prevenciója, ezért tréningeket, esetmegbeszéléseket és egyéni konzultációkat biztosítunk az OMSZ pszichológiai és mentálhigiénés csoportja által – írta az OMSZ.

Forrás: https://weborvos.hu/lapszemle/megterul-a-vallalati-gondoskodas-mert-noveli-a-ceg-hatekonysagat-255542