All You Can Move SportPass, az új generációs motiváló eszköz

Az évek múlásával egyenesen fiatalodik a munkavállalói generáció, ezáltal még nagyobb a HR-es szakemberek kihívása, nem csak a toborzás, de a megtartás terén is. Az Y és Z generáció elérése és megtartására már rég nem elegendő a jó fizetés. Több szakmai kutatás eredménye igazolta, hogy e generációnál, közel sem a magas munkabér és a biztonság az elsődleges szempont, amikor munkáltatót választanak. 

Kialakult a „job hopper”, azaz a munkahelyről munkahelyre vándorló generáció. Az employer branding, éppen ezért már nem csak a multikra jellemző divatos kifejezés, hanem minden munkáltató által, szinte kötelezően kialakítandó terület. A marketing és humán erőforrás menedzsment házassága által, mi HR-esek szinte sales-ekké váltunk. Ezt a munkát, cseppet sem könnyíti meg a béren kívüli juttatások adóterheiben beálló változás.

Munkáltatói oldalról, jogos az a felvetés, hogy mi olyat adhatok a dolgozóimnak, ami nekem is megéri? Modern környezetet, nyugiszobát, innovatív technikai eszközöket, irodai masszázst, home office lehetőséget, rugalmas időbeosztást… Ezek ugyan hatékony meggyőző eszköznek bizonyulnak a toborzás során, de rengeteg kiadást jelentenek, és egyáltalán nem garantálják a munkavállaló lojalitását. Arról nem is beszélve, hogy például a legtöbb munkakör esetében, nem tudjuk pontosan mérni a home office-ban töltött idő alatti hatékonyságot. Az irodai masszázs és a nyugiszoba pedig a nettó munkaidőből vesz el, tehát gyakorlatilag kétszeri kiadást jelent.

Erre nyújt kiváló megoldást az AYCM SportPass.

Egy multifunkcunális bérlet, amely rengeteg lehetőséget rejt magában. Nézzük, hogy miért jó a munkavállaló szemszögéből?

Milyen olyan lehetőség van, amelynek tényleg minden munkavállaló örül? Lássuk be, nem sok. Egy jól összerakott csapatban sokféle ember megtalálható, így az igényeik is sokfélék. Van, aki keményen sportol és figyel az alakjára, másoknak az aktív pihenés helyett inkább a valódi relaxálás nyújt kikapcsolódást. Ezzel az egy SportPass-al, pedig annyiféle lehetőség nyílik meg, amelyben mindenki talál kedvére valót. Kondi, úszás, jóga, pilates, stb., összesen több mint százféle mozgásforma megtalálható a palettán. Azokra is gondolt az All You Can Move, akik nem annyira sportosak: strand, darts, gokart, golf; bőven van alternatíva. Ráadásul az AYCMplusz-nak köszönhetően, vásárlási kedvezményekben is részesülnek.  Nem véletlenül választotta már több, mint 1.200 munkáltató, és közel 50.000 munkavállaló a Klubtagságot.

De miért éri ez meg a munkáltatónak?

Azon túl, hogy kiváló employer branding eszköz, a rendszeresen sportoló munkavállalók jobbkedvűek, kevésbé stresszesek, ezáltal sokkal jobban terhelhetőek, még az is kiderült a humánpolitika.com tavalyi kutatásából, hogy évente átlagosan 3 nappal kevesebbet töltenek betegállományban.

Persze felmerül a kérdés: mi garantálja, hogy használni is fogják a kártyát, ha vállaljuk a ráfordítást? Erre kitűnő válasz a co-finanszírozás. Ez annyit jelent, hogy a kártya díjának egy részét a munkabérből tartjuk vissza, a másik részét pedig juttatásként adjuk. Ez igazi win-win helyzet, hiszen a dolgozó zsebét égeti a lehetőség, ha neki is kiadás volt, mégis ajándékként éli meg, hogy sokkal olcsóbban juthatott hozzá a munkáltatója által, mint mások.  Arról nem is beszélve, hogy ha minden dolgozó zsebében ott van a kártya, könnyen mondhatja a csapat vezetője, hogy pénteken kettőkor felállunk, és mindannyian kimegyünk a szomszédos sportlétesítménybe kikapcsolódni, vagy elmegyünk gokartozni, buborékfocizni netán lézerharcolni.  Így szervezhetünk csapatépítést ráfordítás nélkül is.

Fontos azt is megjegyezni, hogy az AYCM minden adminisztrációs terhet igyekszik levenni a vállunkról. A dolgozói kommunikációt készre fogalmazva a rendelkezésünkre bocsájtják, nekünk már csak továbbküldenünk szükséges. Az online felület kezelése felhasználóbarát, és használatát oktatással, folyamatos háttértámogatással segítik. Adott esetben kitelepülést is vállalnak, ami azt jelenti, hogy kijönnek hozzánk, az irodába, az érdeklődők kérdéseit megválaszolják, ajándékokat adnak és megalapozzák a munkavállalók kedvét a SportPass használatához.

Így bátran mondhatom, hogy HR-esek, csak nyerhetünk vele J

Részletek, árak és csatlakozási lehetőségek az alábbi linken találhatóak: AYCM Weboldala